Drumetie in Cetatea Uriasilor

“Minunea minunilor se iveşte în iunie, când înfloreşte smârdarul şi împodobeşte coastele muntelui cu scoarţele lui de foc” scria Bucura Dumbravă in Cartea Muntilor!
Intr-adevar, in Muntii Bucegi au inflorit Bujorii de munte, asa ca weekendul acesta va invitam sa vedem “minunea minunilor”:) Vom strabate potecile din Rezervatia de Smârdar intr-o drumetie plina de culoare, vom admira muntele imbracat in haina de porfir, apoi vom urca la Cetatea Uriasilor din Coltii lui Barbes si ii vom afla povestea:) “Este cea mai frumoasa drumetie la care am participat” spunea o fetita din Tabara pe Carari de Munte, care are loc in aceasta zona!

Smârdarul
RododendronSmârdarul (Rhododendron myrtifolium), este un arbust decorativ, de cel mult 50 cm, ce creste in zonele alpine. Se mai numeste si bujor de munte sau trandafir de munte. Este o plantă protejata, care se găsește în tot lantul Carpaților. Face parte din genul botanic Rhododendron, gen extrem de variat ce cuprinde diferite specii care cresc doar la altitudine înaltă și se extind din Himalaia până în Munții Alpi și Pirinei. In Nepal si Sikkim, India este considerata planta nationala. Culoarea florilor este rosie-purpurie sau roz-aprins.
Exista si o legenda frumoasa care spune ca pe vremuri a fost o lupta pe viata si pe moarte intre o ceata de oameni uriasi si neinfricati si o vrajitoare, Vrajitoarea din poveste a reusit, prin tradare, sa ii infranga, iar cand uriasii erau loviti si sangerau, cum atingeau pamantul picaturile de sange se transformat in flori de smardar!

Coltii lui Barbes
ColtiiluiBarbes2Rezervatia naturală Coltii lui Barbe se afla in Parcul National Bucegi, intre Vf. Furnica (2103 m) si Vf. Vanturis (1925 m). Este caracterizata de stancarii si abrupturi spectaculoase, constituite dintr-o diversitate mare de roci: gresii, șisturi cristaline, conglomerate, dar si calcare. In pofida suprafetei reduse, aici intalnim o multime de monumente ale naturii  cum ar fi Cascada Vanturis sau Masa Ciobanului, dar si tot felul de turnuri, ace, chei, grohotișuri, custuri, hornuri, doline sau pesteri. Se spune ca aici se afla o Cetate ce a fost locuita pe vremuri de niste uriasii cei blanzi si neinfricati!

Weekend Activ

Ce: Drumetie

Cand: Duminica, 16 iunie 2023

Unde: Sinaia

Dificultate:  Traseul este nemarcat si are o lungime de 11 km, 120 m diferenta de nivel pozitiva si 1350 m diferenta de nivel negativa. Parcurgerea traseului se face in 5 – 6 ore.

Cine: Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti sa deveniti membru, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Ce oferim:
All Inclusive: Transport din Bucuresti cu microbuzul Asociatiei, masa picnic, supravegehere si indrumare copii si, nu in ultimul rand, garantia unei zile memorabile:)
Just Trek: Toate de mai sus, mai putin transport si masa.

Contributie:
– 70 lei – varianta Just Trek
– 170 lei – varianta All Inclusive
Detinatorii de carduri Fii Activ! beneficiaza de 50% reducere. Mai multe detalii
La aceasta se adauga costul de urcare cu telegondola la Cota 2000 (60 lei copii peste 12 ani, 35 lei cei sub 12 ani)

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate, ocuparea lor fiind facuta in ordinea inscrierii. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior sa primiti confirmarea de participare de la unul dintre organizatori, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire.

Detalii: Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima drumetie la Coltii lui Barbes

Foto: Tabere cu Suflet


Weekend Activ pe Carari de Munte este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos, prin motivarea Copiilor de a face regulat miscare in natura. In cadrul acestui proiect ne propunem sa facem drumetii si sa transmitem bucuria mersului pe munte, descoperind zone frumoase si impartasind povestile si legendele muntelui.

Published by Radu

taberecusuflet.ro/RS/

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started