Design a site like this with WordPress.com
Get started

Weekend Activ in Rezervatia de Narcise

Narcisele infloresc mai tarziu la munte, asa ca la sfarsit de mai va invitam la una dintre cele mai frumoase drumetii din Tabere cu Suflet, cea din Rezervatia Poiana cu Narcise din Muntii Baiului, despre care participantii au spus ca “reprezinta o reala binecuvantare pentru trup, minte si spirit”!

Rezervatia de Narcise
narcise4Rezervatia naturala botanica “Poiana cu Narcise” din Muntii Baiului este un obiectiv pe cat de putin cunoscut, pe atat de frumos! Cu o suprafata de 20 de hectare, este situatat pe versantul sudic al Culmii Baiului, la o altitudine de 1.500 de metri. Poiana este incantatoare, cu palcuri intinse de narcise albe (Narcissus poeticus) ce impresioneaza prin frumuseatea naturala. In afara de narcise, aici am mai gasit de-a lungul anilor o multime de flori rare si deosebit de frumoase, cum ar fi gentianele, stanjenei sau orhideele de munte.

Legenda Narcisei
NarcisaIn mitologia greaca, Narcis era un tanar foarte frumos, atat de frumos incat toate nimfele se indragostisera de el. El insa se plimba toata ziua ingandurat si nici nu le baga in seama. Una dintre nimfe, pe nume Echo, s-a indragostit de ela atat de tare incat il urma peste tot, sperand la un cuvant macar din partea lui. Cum acesta nu a venit, pana la urma a murit din dragoste. Si astfel a aparut Ecoul! Nemesis, Zeita Razbunarii, vazand cruda lui indiferenta, i-a menit sa se indragosteasca de el insusi si sa nu poata iubi pe nimeni altcineva. Ajungand pe malul unui lac, Narcis si-a zarit propriul chip in oglinda apei si pe data s-a indragostit de el. Vrand sa il imbratiseze, a cazut in adancuri si s-a inecat. Mai multe

Weekend Activ

Ce: Drumetie

Cand: Duminica, 28 mai 2023

Unde: Sinaia

Dificultate: Sunt doua variante pe care le-am abordat de-a lungul timpului, functie de disponibilitatea la efort a participantilor:
1. Prima dintre ele presupune sa mergem doar pana la baza Rezervatiei, apoi sa ne intoarcem pe acelasi drum. La dus urcam pe drumuri forestiere, apoi pe albia unui rau, pe o poteca cu pietre. Traseul este nemarcat si are o lungime dus – intors de 13 km si o diferenta de nivel pozitiva de 600 m.
2. A doua varianta este putin mai grea dar mai frumoasa, caci traseul continua sa urce inca 300 m, pe o panta pieptisa, prin Rezervatie. Ajunsi sus, in Culmea Baiului, ni se deschide o panorama deosebita asupra Muntilor Bucegi. Intoarcerea se face pe un picior de munte pana in Sinaia. Traseu este tot nemarcat, cu o lungime de 14 km si o diferenta de nivel de 900 m.

Cine: Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti sa deveniti membru, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Ce oferim:
All Inclusive: Transport din Bucuresti cu microbuzul Asociatiei, masa picnic, supravegehere si indrumare copii si, nu in ultimul rand, garantia unei zile memorabile:)
Just Trek: Toate de mai sus, mai putin transport si masa.

Contributie:
– 70 lei – varianta Just Trek
– 150 lei – varianta All Inclusive
Detinatorii de carduri Fii Activ! beneficiaza de 20% reducere. Mai multe detalii

Inscrieri: aici. La aceasta tura locurile sunt limitate, ocuparea lor fiind facuta in ordinea inscrierii. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior sa primiti confirmarea de participare de la unul dintre organizatori, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire.

Detalii: Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati. Iata cum a fost la ultima drumetie in Poiana cu Narcise din Muntii Baiului

Foto: Tabere cu Suflet


Weekend Activ pe Carari de Munte este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos, prin motivarea Copiilor de a face regulat miscare in natura. In cadrul acestui proiect ne propunem sa facem drumetii si sa transmitem bucuria mersului pe munte, descoperind zone frumoase si impartasind povestile si legendele muntelui.

Advertisement

Published by Radu

taberecusuflet.ro/RS/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: