Weekend Activ in Muntii Macin

Saptamana viitoare va invitam la o tura in  Parcul Naţional Munţii Măcinului, in cautarea Bujorilor infloriti:)

Parcul National Muntii Macinului
Macin2Munții Măcinului sunt cei mai bătrâni munți din țară. S-au format in urma orogenezei hercinice, sute de milioane de ani inaintea Carpatilor, care s-au creat prin orogeneza alpina.  Acesta este motivul pentru care procesele de eroziune, care au dat si numele masivului, sunt mult mai evidente, Măcinul avand aspectul unui deal ce atinge înălțimea maximă în Vârful Țuțuiatu (467 m).
Parcul National Muntii Macinului se intinde pe o suprafață de peste 11.000 de hectare si este singurul parc din tara care nu se află în Carpați. Aici gasim insa o biodiversitate remarcabilă. Pe o arie egală cu o fractiune din suprafața Bucureștiului, întâlnim jumătate din flora României și jumătate dintre speciile de păsări de la noi. Muntii Macinului se afla pe Via Pontica, ruta importanta de migrare a pasarilor, astfel ca în migrația de primavara, pe deasupra acestor munți trec peste 10.000 de răpitoare de zi.  Aici putem vedea testoasa dobrogeana, iar primavara putem gasi bujorul românesc.

Povestile Bujorului
BujorulBujorul Romanesc (Paeonia peregrina Mill. var. romanica) are multe legende! Se spune ca numele vine de la Paeon, Zeul Medicinei. La inceput, Paeon era discipolul lui Asclepius. Era un tanar foarte talentat, cu parul de culoare rosie. Fiind harnic si plin de talent, a devent repede mult mai bun decat maestrul sau, fiind apreciat chiar si de zei. Asclepius, gelos pe succesul sau, s-a gandit sa il omoare. Atunci Zeus, pentru a-l scapa de mania lui Asclepius, l-a trasformat pe Paeon intr-o floare, care a capatat culoarea rosie a parului sau. Mai multe povesti despre Bujori

Weekend Activ

Ce: Drumetie

Cand: Sambata, 13 mai Duminica, 14 mai 2023

Unde: Macin

Dificultate:  Traseul urca prin poieni frumoase si pe drumuri de pamant. Este usor, fiind accesibil si copiilor. Are o lungime de 12 km si o diferenta de nivel de 340 m.

Cine: Iesirea este deschisa exclusiv pentru membrii Asociatiei Tabere cu Suflet. Mai multe detalii
In cazul in care doriti sa deveniti membru, va rugam sa completati Formularul de Inscriere

Contributie: 100 lei
Detinatorii de carduri Fii Activ! beneficiaza de 20% reducere. Mai multe detalii

Ce oferim: Indrumare traseu, supraveghere copii (pentru cei care vin neinsotiti), taxa de intrare in Parcul National, apa la inceputul turei, masa stil picnic si garantia unei zile frumoase:)
La cerere putem oferi transport in microbuzul Asociatiei, in limita locurilor disponibile. Costul transportului (280 km x 2) este 160 lei / persoana.

Inscrieri: aici. Dupa inscriere veti primi un email automat, urmand ca ulterior sa primiti confirmarea de participare de la unul dintre organizatori, precum si programul detaliat cu ora si locul de intalnire.

Detalii: Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati.

Foto: Tabere cu Suflet


Weekend Activ pe Carari de Munte este un proiect Tabere cu Suflet, avand ca obiectiv promovarea unui stil de viata sanatos, prin motivarea Copiilor de a face regulat miscare in natura. In cadrul acestui proiect ne propunem sa facem drumetii si sa transmitem bucuria mersului pe munte, descoperind zone frumoase si impartasind povestile si legendele muntelui.

Published by Radu

taberecusuflet.ro/RS/

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started